

Third Cycle of the Periodic Reporting in Latin America and the Caribbean

Final Workshop of National Focal Points

15-16 February 2023 Online Meeting

Provisional Agenda

Time (Mexico)	Wednesday 15 February 2023
09:00	 Opening remarks: Lazare Eloundou Assomo, Director, UNESCO World Heritage Carlos Augusto Torres Pérez, Director General, Regional World Heritage Institute in Zacatecas Dr Claudia Feierabend, Director, Centro Lucio Costa
09:15	Group photo and instructions for the Workshop
09:20	 Implementation status of the Second Cycle Action Plan Success, challenges and lessons-learned Activities carried out by the Advisory Bodies in the LAC region
09:40	Discussion session (10 mins)
09:50	Implementation of the Third Cycle Periodic Reporting exercise in LAC region
09:55	Presentation of the main results of analysis of the implementation of the <i>Convention</i> at State Party level Section I of the Questionnaire
10:20	Discussion session (20 mins)
10:40	Short Break
10:45	Presentation of the main results of analysis of the implementation of the <i>Convention</i> at World Heritage property-level Section II of the Questionnaire
11:10	Discussion session (15 mins)
11:25	Factors affecting the World Heritage properties in the LAC region
11:40	Discussion session (10 mins)
11:50	Conclusion on Day 1
12:00	End of the Workshop for Day 1

Time (Mexico)	Thursday 16 February 2023
09:00	Welcome and instructions
09:10	Monitoring Indicators for the LAC region
09:20	Discussion session (10 mins)
09:30	Presentation of the recommendations from the Site Managers' Meeting
09:40	Discussion session (15 mins)
09:55	Preliminary identification of actions for Draft Action for the Third Cycle Recommendation from regional experts for Section I & Section II
10:15	Discussion session (25 mins)
10:40	Group session: General instructions for participants
10:45	Break-out group session: Identification of the actions by participants Participant will be divided into 3 groups: • Room 1 Floor: English and Spanish (EN/ES) • Room 2: Spanish Group 1 (ES) • Room 3: Spanish Group 2 (ES)
11:30	Plenary Report of Rapporteur from each break-out session group
11:45	Conclusion of the discussion on the targeted actions Third Cycle Draft Action Plan Recommendations to the National Focal Points
11:55	The way forward – What is happening next?
11:58	Final Closing remarks
12:00	End of the Workshop