

AFRICAN WORLD HERITAGE DAY - 5 MAY 202

Webinar on Youth and digital technologies for the promotion and safeguarding of African Heritage

Agenda:

Time		
11h00	Welcoming of participants by Mode	rator, Fatma Twahir , site manager of
	Fort Jesus, Mombasa	
11h05	Opening address	Ву:
		Lazare Eloundou Assomo, World
		Heritage Director
		3
		H.E. Mr Souleymane Jules Diop,
		Ambassador Extraordinary and
		Plenipotentiary, Permanent Delegate
		of Senegal to UNESCO, Chairperson
		of the Africa group
		Souayibou Varissou,
		Executive Director, African World
		Heritage Fund
	Photo Session	
11h20	Digitisation of heritage sites:	By Bastien Varoutsikos , ICONEM &
	challenges and opportunities (10min)	Mohamed ALHASSANE, Director of
		the IMANE-ATARIKH association
11h30	The Use of Emergent technology for	By Abubakar Diwani Kakari , Senior
	documentation, monitoring and	Lecturer, School of Computing
	promotion of Heritage (10min)	Communication and Media Studies,
		The State University of Zanzibar
11h40	Use of drones and robots in	By Mallé GUEYE, National Trainer
	Heritage conservation at Djoudj	and Teacher-Researcher at the
	National Bird Sanctuary	University of Thies
111 50	(10min)	D D • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
11h50	Digitisation and management of	By Primož Kovačič, Founder &
	heritage site (10 min)	Managing Director of Spatial
		Collective
12h00	Digitisation, Cultural Heritage and	By Richard Hayes , Africa Business
1 21100	Smart Tourism (10min)	Group, Director of Hofstra's Institute
	Smarr roomsin (romin)	of Innovation and Entrepreneurship
		or innovation and Emirepreneursing
12h10	Youth. Digital. Heritage: empower	Moderated by Feven Tewolde
	and involve youth over the next 50	Eqbamicael , Lalibela Project
	years. (30 min)	Manager, Expertise France
	,	
12h40	Closing remarks	By Hadj Said Riadh , Site Manager of
	_	Medina of Sousse, President of the
		Interim Committee of the African Site
		Manager Network
12h45	End of the Webinar	