jump to the content

Presqu'île de Valdés

Península Valdés

Península Valdés in Patagonia is a site of global significance for the conservation of marine mammals. It is home to an important breeding population of the endangered southern right whale as well as important breeding populations of southern elephant seals and southern sea lions. The orcas in this area have developed a unique hunting strategy to adapt to local coastal conditions.

Presqu'île de Valdés

Située en Patagonie, la presqu’île de Valdés est un site d’importance mondiale pour la préservation des mammifères marins. Elle héberge d’importantes populations reproductrices de baleines franches menacées, ainsi que d’éléphants et de lions de mer du Sud. Les orques de cette région ont développé une stratégie de chasse unique en son genre, afin de s’adapter aux conditions côtières locales.

شبه جزيرة فالديه

تقع شبه الجزيرة في الباتاغونيا وهي موقع مهم جداً على المستوى العالمي لجهة الحفاظ على الثدييات البحرية. تجمع عدداً كبيراً من المجموعات المهمة المتوالدة من الحيتان المهدّدة والفيلة وأسود البحر القادمة من الجنوب. وقد نجحت الأركة الموجودة في هذه المنطقة في تطوير استراتيجية صيد فريدة من نوعها من أجل التكيّف مع الشروط الساحلية المحليّة.

source: UNESCO/ERI

瓦尔德斯半岛

瓦尔德斯半岛是全球海洋哺乳动物资源的重点保护区,也是濒危的南美露脊鲸以及南美海豹和南美海狮的重要繁衍生息地。这个地区的逆戟鲸还具有独特的捕猎技巧,可以适应当地的海洋条件。

source: UNESCO/ERI

Полуостров Вальдес

Полуостров Вальдес в Патагонии – район, имеющий глобальное значение для сохранения морских млекопитающих. Это место размножения исчезающего южного кита, южных морских слонов и южных морских львов. Хищные касатки в этом районе выработали уникальную, адаптированную к местным условиям, методику охоты.

source: UNESCO/ERI

Península Valdés

Situada en Patagonia, la Península Valdés es un lugar de preservación de mamíferos marinos de importancia mundial. El sitio alberga importantes poblaciones reproductoras de ballenas francas en peligro de extinción, así como de elefantes y leones marinos. Las orcas de la región practican una estrategia de caza única en su género, que es el resultado de su adaptación a las condiciones específicas del litoral.

source: UNESCO/ERI

バルデス半島

source: NFUAJ

Península Valdés

Het Península Valdés in Patagonië is van wereldwijde betekenis voor het behoud van zeezoogdieren. Het schiereiland is de thuisbasis van zowel een belangrijke populatie bedreigde Zuidkapers als van aanzienlijke broedpopulaties zuidelijke zeeolifanten en zeeleeuwen. De orka's in dit gebied hebben zich aangepast aan de lokale kustomstandigheden en een unieke jachtstrategie ontwikkeld. Zo zwemmen ze met grote snelheid de ondiepe branding in om zeeleeuwen of jonge zeeolifanten te grijpen. Hierbij komen ze zelf vaak op het strand terecht. Het Península Valdés kent verder een grote diversiteit aan (migrerende) kustvogels. De Magelhaenpinguïn is de meest talrijke met bijna 40.000 actieve nesten verdeeld over vijf verschillende kolonies.

Source : unesco.nl

  • Anglais
  • Français
  • Arabe
  • Chinois
  • Russe
  • Espagnol
  • Japonais
  • Néerlandais
Presqu'île de Valdés © David
Justification d'inscription

Critère (x) : La presqu’île de Valdés contient des habitats naturels très importants et significatifs pour la conservation in situ de plusieurs espèces menacées d’importance universelle exceptionnelle et notamment pour sa concentration mondialement importante de baleines franches, une espèce menacée d’extinction qui se reproduit dans la région. Elle est également importante pour les populations reproductrices d’éléphants et de lions de mer. La région présente un exemple exceptionnel de techniques de chasse de l'orque adaptées aux conditions côtières locales.

Description longue
[Uniquement en anglais]

Península Valdés in the Argentinean province of Chubut is a 4,000 km2 promontory, protruding 100 km eastwards into the South Atlantic. The 400 km shoreline includes a series of gulfs, rocky cliffs, shallow bays and lagoons with extensive mudflats, sandy and pebble beaches, coastal sand dunes and small islands.

The shores and waters around the Peninsula is a special place for marine mammals. A population of southern right whales uses the protected waters of for mating and calving. The southern elephant seal has its most northern colony here. It reaches peak numbers of over 1,000 individuals and is the only colony in the world reported to be on the increase.

The southern sea lion also breeds here in large numbers.

The local population of orcas has used the beaches of Valdésto to develop a unique and spectacular approach to hunting. The orcas race into the shallow surf to snatch sea lions or young elephant seals, often throwing themselves onto the beach in the process.

The site has a high diversity of birds. The peninsula's intertidal mudflats and coastal lagoons are important staging sites for migratory shorebirds The Magellanic penguin is the most numerous with almost 40,000 active nests distributed among five different colonies.

Terrestrial mammals are also abundant. Large herds of guanaco can be seen throughout the peninsula and the mara, an Argentinean endemic, which is endangered in other parts of the country, is found here.

Source : UNESCO/CLT/WHC